Dette indlæg fra altinget.dk er alene udtryk for skribenten Lars Kunovs egen holdning. Lars Kunov er rådgiver hos KunovConsult og fhv. direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Mens erhvervsuddannelserne generelt plages af faldende søgning, oplever den online merkantile erhvervsuddannelse fremgang, skriver Lars Kunov.

Der sker en stille revolution på de merkantile erhvervsuddannelser.

Antallet af elever, der starter på onlineuddannelsen til detail, handel og kontor, stiger markant. Især kontoruddannelsen med specialisering har stor fremgang.

Her er andelen på onlineuddannelsen steget til 25 procent i 2023. Det samlede antal elever på onlineuddannelserne er gået fra 1.356 elever i 2021 til 1.907 elever i 2023.

I samme periode er søgningen til de merkantile uddannelser faldet med 25 procent .

Der er ingen tvivl om, at nedlukningen under corona-pandemien lærte os at undervise online, og at der faktisk også var mange, som fandt glæde ved denne form for undervisning.

Det var ikke alle, der led under ikke at skulle mødes fysisk.

En af fordelene ved onlineundervisning er den store fleksibilitet.

Elever kan deltage i undervisningen fra hvor som helst med en internetforbindelse, hvilket kan være særligt nyttigt for dem, der har travlt med andre forpligtelser såsom arbejde eller familieansvar.

Undervisere kan også tilrettelægge undervisningen på tidspunkter, der passer bedst til deres eget skema. Det er derfor heller ikke overraskende, at det især er de ældre elever, der vælger onlinemodellen.

Pædagogisk set giver onlineundervisning mange muligheder. Elever får adgang til et væld af online ressourcer såsom videoer, interaktive øvelser og online læremidler.

Dette giver mulighed for en mere varieret og engagerende undervisningsoplevelse, hvor eleverne kan udforske emner i deres eget tempo og anvende forskellige læringsmetoder, der passer bedst til deres individuelle behov.

For en gruppe af unge med funktionsnedsættelser eller andre særlige behov giver onlineundervisning også mulighed for at lære i et trygt rum, og det mindsker behovet for at skulle møde op på skolen og indgå i et klassefællesskab.

Du kan læse resten af artiklen (indlæg fra Lars Kunov) her: https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/onlineundervisning-kan-faa-flere-til-at-vaelge-en-erhvervsuddannelse

Kilde: altinget.dk